vrijdag 17 mei 2013

Last van een gevoelige huid ?

Wat is een gevoelige huid?
Heb jij snel last van de kou en wind, en heb je bij zonneschijn  snel een verbrand gezicht ?
Voelt je huid droog aan en heb je bij gebruik van sommige beauty producten last van jeuk, roodheid, schilfertjes, vlekken of een brandende pijn?
Je kunt geboren zijn met een gevoelige huid of er tijdelijk last hebben door medicijngebruik, overmatige stress of veranderingen in je leefklimaat en levensstijl. De huid is dan dunner, waardoor de zuurgraad en het vocht –en vetgehalte van je huid sneller uit balans raken. Dat maakt je huid vatbaar, waardoor zowel externe factoren (wind, kou, UV-straling en afvalstoffen uit de lucht), als interne factoren (stress, onrust, opwinding) een heftige reactie kunnen veroorzaken.
Voor jouw huidtype is gezichtsverzorging erg belangrijk, maar niet altijd even gemakkelijk. Sommige verzorgingsproducten veroorzaken immers pijnlijke of oncharmante reacties ! Geen nood, met de volgende tips vind je een creme die geschikt is voor de gevoelige huid en vermijd je een pijnlijk trekkende huid of allergisch reacties.
Lees het etiket!
Voordat je een nieuw verzorgingsproduct koopt kun je het beste het etiket goed bestuderen en daarbij letten op de volgende 'claims':

Hypoallergeen: minder kans op allergische reacties
Als je een gevoelige huid hebt, is het aan te bevelen producten te gebruiken die hypoallergeen zijn. Dat betekent dat er in het product zo min mogelijk stoffen verwerkt zijn die allergische reacties kunnen geven. Toch is dit niet per definitie een veilige keuze voor mensen met een gevoelige huid.  Er is namelijk geen garantie dat cosmetische producten met de benaming hypoallergeen op het etiket geen allergische reacties kunnen veroorzaken op sommige huidtypes. Hypo betekent minder, en niet helemaal niet.
Ongeparfumeerd
Is een product ongeparfumeerd, dan gaat het om producten zonder toegevoegd parfum. Ongeparfumeerd is niet hetzelfde als reukloos. Het product kan natuurlijk van zichzelf al een geur hebben. Sommige mensen gebruiken ongeparfumeerde producten, omdat ze allergisch zijn voor de toegevoegde geurstoffen. Maar dat betekent niet automatisch dat het ongeparfumeerde product geen allergische reactie kan veroorzaken. Er kunnen toch nog stoffen in zitten die wel een allergische reactie veroorzaken.
'Dermatologisch getest' zegt niet veel over geschiktheid voor de gevoelige huid
Voordat een product op de markt komt, worden de producten vaak getest op vrijwilligers. Op die manier kan men de reactie van de huid op het nieuwe product in kaart brengen en zo bijvoorbeeld uitsluiten dat het product allergische reacties op de huid geeft Om aan te geven dat deze test verricht is, vermelden fabrikanten de term 'dermatologisch getest' op hun verpakking. Dit zegt natuurlijk nog niets over de resultaten van het onderzoek. Het kan betekenen dat een product wel getest is, maar dat de resultaten niet positief waren. Daarom zegt de term 'dermatologisch getest'  eigenlijk vrij weinig.
Vermijd agressieve ingredienten
Tot slot: vermijd zoveel mogelijk producten waarin hoeveelheden alcohol, zeep en parfum zijn verwerkt! Dit zijn agressieve stoffen, die op een gevoelige huid een vlammende pijn kunnen veroorzaken. Bovendien ontrekken ze vocht uit je huid, wat haar minder weerbaar maakt.

Tips voor de gevoelige huidTot slot nog een aantal tips voor de verzorging van de gevoelige huid:

- Voordat je een nieuw product ook daadwerkelijk gaat gebruiken kun je de producten het beste eerst testen op een klein stukje (gezichts-) huid. Zo voorkom je en allergische reactie over je hele gezicht.
- Vermijd het gebruik van heel heet water.
- Bescherm je huid met een dagcrème voor de gevoelige huid en gebruik in de zon altijd een product met UV-bescherming
- Haal áltijd ’s avonds je make-up van je gezicht voor je gaat slapen, en laat je huid herstellen met een nachtcrème!
- ‘Schrob’ je huid nooit schoon, maar verwijder vuil en make-up altijd met zachte hand!
- Verwijder oogmake-up met een speciale cleanser voor de gevoelige huid 
- Scrubs en peelings kunnen pijn en blaasjes op jouw huid veroorzaken. Toch scrubben of peelen? Doe dit dan niet vaker dan eens per week, met een scrub of peeling die geschikt is voor jouw huidtype en scrub jezelf niet met een crème met grove korrels.
Maskers met plantaardige ingrediënten als Kamille en Aloë Vera kalmeren en verzorgen jouw huid! Gebruik ze niet vaker dan eens per week.
Bron ; beautynieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten