dinsdag 14 mei 2013

Permanent ontharen kan dat ??Definitief van je behaarde benen af, kan dat ? Ja soms..jammer genoeg is er nog niets wat 100 % werkt.
De meeste mensen hebben stille hoop of huizenhoge verwachtingen van hun ontharings behandelingen. Helaas is het voor de meeste mensen een grote teleurstelling, als de haren toch weer terugkomen.
Behaarde benen is voor sommige vrouwen zo een probleem, dat er wel eens gezegd word dat behaarde benen een betere bescherming zijn dan een condoom!! Nu zo ver wil ik niet gaan....Maar voor de meest vrouwen is het in de ,zomer zeker, een probleem. 
Hieronder een paar van de behandelmogelijkheden;
Permanent of blijvend ontharen is een reeks van behandelingen waarbij overtollige haartjes met behulp van laser of IPL (flitslicht) verwijderd worden. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de hoeveelheid haar, de kleur en dikte van huid en haar en de locatie die behandeld moet worden. Uit een poll op wwww.beautynieuws.nl blijkt dat 32% van de bezoekers hier ervaring mee heeft: iets meer dan de helft hiervan is tevreden (17%), iets minder dan de helft niet (15%). Acht procent van de mensen onthaart zich niet en 61% van de mensen heeft nog geen ervaring met IPL- of laser ontharen. En voor deze laatste groep hebben we tips om tot de beste resultaten te komen als het om permanent ontharen gaat. 
IPL ontharen
Intense Pulsed Light-technologie (IPL ontharen) is een populaire methode die onder andere door schoonheidsspecialisten wordt gebruikt om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. IPL-ontharen lijkt op laser-ontharen en is gebaseerd op hetzelfde principe: het pigment in het haar neemt de energie uit het licht op waardoor de haarwortels vernietigd worden. Er wordt echter geen gebruikgemaakt van laserlicht van één golflengte, maar het gaat om 'gewoon" licht van alle golflengten waar een filter op wordt toegepast. Het is daarom iets minder precies dan laser ontharen en werkt niet goed op blonde, witte of grijze haren omdat deze onvoldoende pigment bevatten. Ook een getinte of bruine huid is lang niet altijd geschikt voor IPL. Uit onderzoek van de consumentenbond (2012) blijkt dat IPL ontharingssystemen voor thuis zoals de Philips Lumea ook nog geen goede resultaten opleveren.
Laserontharen
Bij laser ontharen wordt er gebruikt gemaakt van een apparaat dat laserlicht uitzendt —een smalle, geconcentreerde lichtbundel van één golflengte. Laserlicht is feite heel krachtig licht, sterk gefocust en daardoor in staat heel precies te werken. Net als bij IPL ontharen wordt de energie van het laserlicht opgenomen door het pigment in het haar en vervolgens doorgestuurd naar het haarzakje. Deze wordt hierdoor vernietigd. 
Behandeltijd en aantal behandelingenDe behandeling van laser- en IPL ontharen is alleen effectief als ze zich in de groeifase bevinden. Maar omdat dat niet altijd het geval is moet de behandeling meerdere malen herhaald worden. In het algemeen heeft men in professionele schoonheidssalons of -klinieken 5 tot 8 behandelingen nodig met een tussenliggende periode van 6 weken tot 3 maanden om voldoende haar te verwijderen (60-90% haarreductie). Niemand kan echter 100% garantie geven omdat sommige haren toch terugkomen. Veel aanbieders hebben het dan ook liever over "permanente haarreductie" in plaats van over "permanente ontharing.
Bron : beautynieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten