dinsdag 28 mei 2013

Zomervoeten....


Vergeet je voeten niet...
Zo vaak kom ik vrouwen tegen met mooie schoentjes of slippertjes aan, maar gruwel met eelthielen. Dan kan je echt hele mooie enof dure schoentjes aan hebben, maar met eelt hielen ziet het er echt niet uit.
 Prik een momentje voor jezelf om je voeten eens lekker te verwennen en mooi te maken zodat je ze weer kunt laten zien als het weer warmer wordt. Het stappenplan voor mooie zomervoeten.
Schoonmaken
Maak je nagels schoon met een watje en wat nagellakremover en haal alle oude nagellak van je nagels af.Hou je watje even op je oude nagellak gedrukt, zo kan je makkelijker de oude resten nagellak verwijderen.
 Neem een voetenbadje of ander teiltje waar je voeten helemaal in kunnen en vul dit met lauwwarm water. Doe er eventueel een beetje badzout of een bruistablet bij,ev soda kan ook..
Blijf hierin ongeveer 5 tot 10 minuutjes zitten en ontspan! Droog je voeten goed af met een handdoek. Als je veel eelt hebt kun je met een puimsteentje of eeltvijl de dikkere lagen eelt verwijderen. Let op dat je niet al het eelt weghaalt. Een klein laagje eelt biedt natuurlijke bescherming op de drukpunten van je voet. Je kunt uiteraard ook het eelt laten verwijderen door een pedicure, dan weet je zeker dat het goed gebeurt.
Scrubben
Neem wat scrubzout en scrub hiermee zachtjes in cirkeltjes over je gehele voet. Neem hierin ook je hiel en hakken mee. Zo worden je voeten mooi egaal bruin als de zon gaat schijnen. Spoel je voeten goed af en droog ze weer af.
Hydrateren en masseren
Als je kloven hebt kun je je voeten met een speciale klovenzalf inmasseren. Neem anders een lekkere voetbalsem, massageolie of bodylotion en masseer je voeten. Besteed aandacht aan ieder plekje van je voeten. Neem hier ook lekker de tijd voor. Als je het lastig vindt om zelf je voeten te masseren, doe het dan samen met je partner of vriendin.
Nagelriemen en nagels
Zorg dat je voeten goed droog zijn. Knip je nagels recht af en niet te kort, want daardoor kunnen ze ingroeien! Duw met een bokkenpootje je nagelriemen iets naar beneden. Vijl je teennagels van buiten naar binnen.vijl 1 kant op anders krijg je rafeltjes..
Lakken
Nu wordt het leuk: kies een vrolijk kleurtje nagellak. Lak je nagels eerst met een basecoat en laat 3 minuten drogen. Breng vervolgens de kleur aan en laat weer 3 minuten drogen. Als de nagellak nog niet dekt kun je nog een laagje aanbrengen. Ter bescherming van de nagellak kun je tot slot nog een topcoat aanbrengen. De slippertjes kunnen weer aan, laat de zomer maar komen!

Bron beautynieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten